Hjælp til at stoppe med at snorke

Rigtigt mange mennesker snorker, mens de sover, og en stor del af dem, der snorker om natten, ved ikke engang selv, at de gør det. Man kan jo ikke nødvendigvis selv høre sin egen snorken. Men det kan ens partner eller samlever måske, og måske generer det rigtigt meget. Som sagt er der mange mennesker, der snorker, når de sover, men endnu flere mennesker lider under andre menneskers snorken.

 IMG_0896

Gå til lægen, hvis din snorken generer dig selv

Der er rigtigt mange forskellige grunde til, at nogle mennesker snorker. Der findes en hel del mennesker, som aldrig snorker, og derfor siger det sig selv, at snorken er meget individuel. Det er helt naturligt, at man snorker, når man fx er forkølet og har ekstra med slim og snot i luftvejene, men er man én af dem, der snorker hver nat – selvom man ikke er syg – så er det muligvis en god idé at henvende sig hos egen læge, især hvis man selv generes af det. Ud over at være utroligt generende for ens partner og en selv, så kan snorken nemlig også sagtens være tegn på, at der er noget galt, som i sidste ende kan blive alvorligt. Dog er størstedelen af al snorken ”uskadeligt”, men blot rigtigt belastende at høre på for partneren. Hvis man gerne vil stoppe med at snorke, findes der forskellige ting, man selv kan gøre.

Hjælpemidler til folk, som vil stoppe med at snorke

Det klassiske råd er, at man kan sy en tennisbold fast midt mellem skulderbladene i sin natbluse, så det bliver ubehageligt at ligge på ryggen. Det vil bevirke, at man i løbet af natten undgår at lægge sig på ryggen, som er den stilling, der giver de mest gunstige vilkår for snorken. Dog er der ingen garanti for, at det hjælper. Derfor findes der også en hel del hjælpemidler, man kan investere i, som kan begrænse snorken. Lider du eller din partner af snorken om natten, så kan I altså finde gode hjælpemidler, som kan være med til at mindske problemet. Man må finde den løsning, der passer bedst til en selv – måske er der noget, der virker for dig, men som ikke virker for andre og omvendt. Uanset hvad er der mange forskellige råd, man kan prøve af, indtil man finder den bedste løsning, som kan hjælpe en med at stoppe med at snorke. En anden ting du kan bruge er ørepropper til snorken.

Comments are closed.