Vigtigheden af en hjertestarter er ikke til at tage fejl af

I en tidsalder hvor der sker flere og flere uheld i forbindelse med hjertesygdomme, så er det et af de helt store problemer vi går og døjer med. Mennesker er sådan indrettet, at hvis ikke vi får den optimale kost og er så sunde som overhovedet muligt, så vil der være mange muligheder for, at der kan ske fejl på hjertet og der vil opstå problemer. Hvert år er der flere tusinde der får et hjertestop og derfor er det også ret så vigtigt, at man har nogle muligheder for at behandle lige præcis dette. Med en hjertestarter placeret et strategisk sted, så kan man øge overlevelsesgraden væsentligt.

Hvad er det en hjertestarter kan gøre?

Helt konkret så fungerer en hjertestarter ved, at man giver hjertet et stød, så det kan begynde at banke i den korrekte rytme igen. Det kræver selvfølgelig, at hjertet er i en rytme, som faktisk kan stødes, men det er oftest tilfældet. Når det er muligt, så kan man nemlig – kombineret med en solid hjerte-lunge-redning – sørge for, at man får hjertet til at slå igen. Det er dog ikke altid, at det kan lade sig gøre, men en hjertestarter øger væsentligt muligheden for, at man kan overleve et hjertestop – og det er der også mange der faktisk gør! De kommer i mange forskellige former og er faktisk så ”idiot-sikre”, om man vil, som det overhovedet kan lade sig gøre. Nogen tilkalder alarmcentralen, nogle kan gøre det ene og nogle det andet, men fælles for alle er, at de guider brugeren igennem det hele, så man faktisk ikke skal være blevet undervist i førstehjælp for at kunne bruge den.

Et godt netværk af hjertestartere øger chancerne

Der hvor det største problem med hjertestop opstår er, at hvis man vil øge mulighederne for overlevelse så meget Hjertestartersom muligt, så kræver det altså også, at man inden for relativt få minutter får gjort noget ved det. Jo hurtigere man kan få fat i en hjertestarter, jo større er chancen også for at patienten overlever. Derfor kræver det et stort netværk, hvor der er hjertestartere ved alle større bygninger og steder, hvor der er mange mennesker. Det kan virksomhedsejere og foreningsledere være med til at sørge for, at Danmark har en større chance for at overleve de hjertestop, som forekommer rundt omkring i landet.

En hjertestarter er en investering der skaber tryghed

Ved at investere i en hjertestarter øger man nemlig sikkerheden og trygheden for de mange mennesker, som befinder sig i nærheden af det kontor, den fabrik eller den forening, hvor hjertestarteren er blevet sat op. Så det er ikke meget sværere end at køb godkendt hjertestarter online, hvorefter du hurtigt kan få den installeret og allerede fra dag et vil der værre en væsentligt større chance for at overleve et hjertestop i din virksomhed eller forening. Sørg for, at alle ved hvor den er og hvordan den bruges – så er sikkerheden og trygheden i top!

Comments are closed.