Varierende arbejdsstillinger er vigtige for din sundhed

Hvis du tit og ofte arbejder ved et skrivebord, er det meget vigtigt, at du husker at variere dine arbejdsstillinger i løbet af dagen. Trivielle sidestillinger kan nemlig være med til at give rygsmerter, skuldersmerter samt andre gener.

Et hæve sænkebord er løsningen på at få inkorporeret nogle varierende arbejdsstillinger. Her kan du læse en guide til hæve sænkeborde og finde det hæve sænkebord, der passer bedst til dig og dit arbejde.

Et hæve sænkebord sikrer varierende arbejdsstillinger

Hvad er et hæve sænkebord helt præcist, og hvordan kan det hjælpe mig med at variere mine arbejdsstillinger? Et hæve sænkebord er først og fremmest et bord, der er justbart i højden. Der er tonsvis af fordele ved at kunne justere sit arbejdsbord i højden:

  • Du kan stå op og arbejde med et hæve sænkebord
  • Du kan tilpasse bordet til din egen højde
  • Du kan tilpasse bordet efter humør

Med et hæve sænkebord får du derfor et ergonomisk bord. Det, at kunne tilpasse bordhøjden, er et unikt fænomen som vil komme din ryg og skuldre til gavn. Især skuldre kan tage skade af at arbejde ved et bord, som ikke passer til din højde. Derfor anstrenger mange deres skuldre i løbet af en arbejdsdag ved enten at løfte skuldrene for meget eller at krumme i ryg og skuldre, hvis bordet er for lavt.

Det kan være en god idé at arbejde oprejst fra tid til anden, når du har et hæve sænkebord. Selvom du kan tilpasse hæve sænkebordet til lige præcis din siddehøjde på en stol, har kroppen godt af at stå op i løbet af dagen. Du bruger kroppen mere, når du står op, og blodet cirkulerer bedre rundt i kroppen i stående stillinger. Det kan således fremme din arbejdsindsats at få op og arbejde. Vigtigst af alt holder du din ryg lige, når du står op og arbejder.

Hvor meget koster et hæve sænkebord?

Det kan variere meget, hvad et hæve sænkebord koster. Det kommer først og fremmest an på hvor avanceret bordet er, hvilket materiale det er lavet af samt hvor stort det er. Som regel koster det et par tusind at købe et hæve sænkebord, men det er som sagt ikke muligt at angive en helt fast pris.

Et hæve sænkebord er en investering i en god ergonomi og i din sundhed. Hvis du ønsker et langt arbejdsliv uden gener fra trivielle arbejdsstillinger, kan et hæve sænkebord være løsningen.

Hvilke typer af hæve sænkeborde findes der?

Hæve sænkeborde kan variere meget i type materiale. Nogle laves i træfiner, mens andre hæve sænkeborde laves i laminat. Desuden står nogle hæve sænkeborde frit, mens andre er fastmonteret en væg.

Hvilket hæve sænkebord skal jeg vælge?

Du skal vælge det hæve sænkebord, der passer bedst til din arbejdsplads og til dine behov. Hvis du f.eks. har kontor derhjemme, kan du selv være med til at bestemme dimensioneringen af hæve sænkebordet. Hvis du derimod arbejder på en kontor med andre mennesker, kan der være nogle begrænsninger på, hvor stort bordet kan være.

Comments are closed.