Sådan tager du den svære samtale

At tale med medarbejdere om ting, som af den ene eller anden grund er alvorlige kan være meget svært for en leder. Det skyldes, at der ofte er mange følelser på spil i denne situation. Som leder risikerer man meget hurtigt at kunne såre den person man snakker med og det kan gøre, at man helt undgår konfrontationen. Er der en konflikt eller en udfordring bør man dog altid gøre noget ved det selvom det kræver, at man tager den svære samtale. Der er visse ting du kan gøre i forbindelse med den svære samtale som gør situationen bedre:

  • Tag samtalen uden at tøv
  • Vær sympatisk i interaktionen med medarbejderen
  • Tag dig god tid
  • Forklar på forhånd hvad mødet skal handle om
  • Skab nogle trygge og rare rammer for samtalen
  • Snak dig selv mod til at tage samtalen

Med den svære samtale viser du handlekraft

Det er ikke for sjovt, at man netop har valgt ordet ‘leder’. Det er nemlig lige præcis det en leder gør i sit daglige arbejde. Hvor medarbejderne bliver ledt, så er det lederens ansvar at vise medarbejderne hvilken retning man ønsker at gå. Det er måden hvorpå man leder og det har også nogle ansvarsområder, der følger med.

 

En ting man blandt andet skal gøre når man er leder, er at tage nogle svære valg en gang imellem. Det er umuligt at være populær på alle tidspunkter og det er ikke noget negativt i sig selv. Folk vil nemlig altid have det ambivalent med en leder. Også når man tager den svære samtale viser man sig som en stærk og handlekraftig leder. Det er især hvis man har en personlig relation til den man tager samtalen med, at det kan blive svært. For så er der flere følelser i klemme, men det skal dog ikke gøre, at man undlader at tage samtalen.

Comments are closed.