Sådan får du tilskud til bæredygtig energi i hjemmet

De fleste er nok efterhånden blevet opmærksomme på, at vi bliver nødt til at gøre et eller andet ved klimaforandringerne. Lægger vi ikke vores livsstil en smule om nu, kan vi blive tunget til at lægge den radikalt om i fremtiden.

Det kan dog være en sand jungle af misinformation, hvis først man giver sig i kast med at leve bæredygtigt. Hvad bør man gøre, og hvad er fuldstændig meningsløst? Fordi det stadig er så relativt nyt et flet, er det svært rigtig at sige noget begavet om.

Et sikkert sted at starte kunne dog være hjemmet, hvor vi som regel sætter en stor del af vores aftryk på klimaet. Det er hærd vi lader lyset brænde, bader i skoldhedt vand og holder hjemmets temperatur unaturligt højt over temperaturen udenfor. Ikke dermed sagt, at vi skal give afkast på den livsstil.

Hvis vi derimod ændrer på, hvor noget af den energi kommer fra, kan vi gøre en bemærkelsesværdig forskel for vores pengepung såvel som vores aftryk på klimaet. Et forslag kunne for eksempel være at installere en varmepumpe i hjemmet, der således kan holde hjemmet varmt i forårsmånederne på bæredygtig vis.

Kravene for tilskud

Hvis det er de relativt store indledende omkostninger ved sådan en procedure, der holder dig tilbage, findes der tilmed råd for det. Først og fremmest vil varmeregningen falde.

Du vil også kunne opnå tilskud varmepumpe. Hvis du godt kunne tænke dig at få at lette den indledende økonomiske byrde ved din varmepumpe kræver det dog, at du opfylder et par krav.

Først og fremmest skal udbyderen af varmepumpen være prækvalificeret, mens du skal have olie- eller gasfyr og bo udenfor et areal med fjernvarme. Opfylder du kravene, kan du få tilskud til varmepumpe til op mod 45% af udgifterne til din varmepumpe. Som sagt kan det, selv uden tilskud til varmepumpe, sagtens betale sig at få varmepumpe. 

Comments are closed.