Prøv noget nyt – prøv pastrami

Man kan godt gå hen og køre lidt fast i sine madvaner, hvor man egentlig føler sig tryg med sine samme fem retter, som man altid spiser. Det er også de klassiske retter, hvor de er simpelt kød, der bliver serveret med kogte kartofler. Det er ikke ligefrem fordi, at der er en helt store variation i det eller for den sags skyld en særlig stor smagsoplevelse. Så hvis man gerne vil prøve noget nyt og rive sig lidt løs fra sine meget faste rammer, som man ellers godt kan lide at blive i, så bør man prøve pastrami. Det er ikke noget man hører så meget om og det er kun en skam.

Pastrami er nemlig en helt speciel slags kød, der er tilberedt på en hel del forskellige måder. Når man ellers skal behandle kød normalt, så er det ikke fordi, at vi i Danmark gør det på så mange forskellige måder. Man går for det meste bare med at koge, stege eller bage kødet. Der er ikke så meget ved det. Denne slags kød er dog tilberedt på en meget speciel måde, som man umiddelbart ikke møder i den danske hverdag. Det er en meget fint stykke kød, som man sjældent ser, men virkelig burde prøve på et tidspunkt.

En vanskelige tilberedning

Det er nemlig ikke ligefrem fordi, at det er helt let at tilberede sådan et stykke kød. Pastrami er nemlig først og fremmest et stykke kød, der oftest vil være oksekød. Man kan dog også bruge andre former for kød, men oksekød er det mest brugte. Man bruger derfor også oftest oksekødsbrystet, da det er et stort og godt stykke. Nogle steder vælger man dog at bruge en anden udskæring, hvis det er nemmere eller for den sags skyld billigere. Det er dog for det meste i USA.

Den måde man egentlig griber sådan en tilberedning an på, det er, at man starter egentlig med at salte sit rå kød. Når kødet er blevet saltet, så skal det tørres. Det sker dog kun delvist. Derefter bliver krydderierne tilsat, hvor man benytter sig af forskellige slags urter og krydderier. Det kan blandt andet være hvidløg, koriander, sort peber, paprika og sennepsfrø. Når kødet er blevet ordentligt krydret, så slutter men det af med at ryge og dampe kødet. Det er generelt en meget lang og vanskelig proces, hvor man skal tage hånd og hvert enkelt stykke kød, så det hele bliver gjort rigtigt. Det skal være den rigtige rækkefølge, de rigtige krydderier og alt skal være i orden.

Et specielt og lækkert stykke Pastrami

Det er en meget speciel ting med sådan noget pastrami, når man lige pludselig får det serveret. Når det går gennem så lang og en besværlig tilberedning, så er det heller ikke noget at sige til, at man ikke ser det så meget i Danmark. Dog ville man være sikker på, at kvaliteten er helt i top, hvis man prøver det. Når man skal have en skive pastrami i dag, så finder man det oftest i en sandwich. Det er nemlig en af de mest normale og nemmeste måder af servere det på, da man kan få det på en hel del forskellige måder.

Man har simpelthen også oplevet, at man har brugt pastrami i en cheeseburger, hvor man fik en speciel sovs sammen med det. Det var ikke ligefrem noget, som man havde set særlig meget af før. Uanset hvad man har at sige om pastrami, så er et godt stykke kød, der har en meget sjov historie bag sig. Hvis man ønsker at vide mere om den måde man tilbereder det på eller selveste historien bag, så har man muligheden for at se det på følgende link: https://www.pastrami.dk/

Comments are closed.