Beskyt dit barn imod UV-stråler med en legionærhat

Der er mange ting man skal passe på som forældre til et mindre barn. Det kan være uoverskueligt at holde styr på alle fareelementerne, der findes i omverdenen. For der er både de synlige og usynlige trusler for dit barns velbefindende. Specielt for førstegangsforældre kan udfordringen være uoverkommelig. Men heldigvis findes der lette råd imod mange af de skjulte trusler. Eksempelvis UV-stråler. UV-stråler er de farlige stråler som solen udstråler og som kan forudsagde kræft og mange andre dårligdomme. Derfor skal man beskytte sine børn imod overdreven solpåvirkning specielt når de er spæd og det kan gøres ved at bruge en moderigtig legionærsolhat.

Vær dit gode eksempel med din egen legionærhat

 

En af de nemmeste måder at få dine børn til at gøre det du ønsker er ved selv at gøre det. For børnene følger forældrenes eksempler. Så vælger du selv at gå med legionærhat når du er ude, vil barnet føle det er naturligt og følge dit gode eksempel.

Du behøver ikke fortælle barnet om hvorfor det skal gå med legionærhat

I dag føler mange forældre at de skal retfærdiggøre deres valg overfor deres småbørn. Men denne tilgang har en bagside. For det kan være svært at forklare en 4-5-6-7 årig om farligheden ved UV-stråler. Eller at den unge sarte hud ikke har nok modstandskraft overfor solens UV—stråler og derfor kan det være farligt og skadeligt at blive udsat for elementerne. Derfor skal man ikke som forældre være bange for at slå igennem og sige at det er sådan fordi man beder om det. For selvom vi lever i et samfund hvor individet er i højsædet og børn lærer at betvivle alting, så må man gerne som forældre være autoritær.

Dit barn skal bare tryg ved at du ved hvad der er bedst for det. Det er den vigtigste ting de skal forstå. Så kan det være de betvivler metoderne men de ved at du vil dem det bedste. Så kan det være de ikke forstår legionærhatten og vigtigheden af den. Men de ved at du vil dem det bedste og derfor kan de acceptere hatten.

Comments are closed.