Kvalitets chokolade glæder andre

I vores omgangskreds er chokolade altid et hit! Men det er vigtigt, at det er dansk chokolade, og at det smager af kærlighed til chokoladen. Vi har fundet vores helt klart favorit – som er en chokolade gaveæske fra Økoladen.

Ingen i vores kreds eller familie for den sags skyld lider nogen nød, så en gave kan være svær at finde. Derfor er en æske chokolade altid en sød hilsen og fuld af varme tanker.

Håndlavet chokolade fra Økoladen

Økoladen er en lille, danskejet chokoladevirksomhed, som vi ofte bruger, da deres chokolade gaveæske blandt andet kan findes i luksus supermarkeder, som Irma eller Menu. Nemmere bliver det ikke.

I vores øjne, så fremstiller Økoladen, Danmarks bedst chokolader, der samtidig er økologiske – og det betyder rigtig meget for mange af dem, vi kender.

Chokoladerne bliver lavet i hånden, præcis som man gjorde i gamle dage. Råvarerne får på den måde en skånsom behandling, og det kan vi chokoladeentusiaster smage.

Chokolade som hobby

Kan man have chokolade som hobby? Tja, vi går i hvert fald op i chokolade med liv og sjæl og tager gerne ud til messer og snupper smagsprøver her og der.

En chokolade gaveæske kan man finde til ethvert behov og i enhver prisklasse. Chokolade er nemlig ikke bare chokolade men findes i mange varianter og smage. Men hvor kommer chokoladen egentlig fra?

Chokoladens historie og vej til Danmark

Man kalder populært chokolade for gudernes føde. Det er i mine øjne en underdrivelse, for det er langt mere – menneskers nektar.

Chokoladen begynder som kakaobønner, der dyrkes i et bælte rundt om ækvator, hvor man har en gennemsnitstemperatur på 25 grader. Det giver også grobund for mikroorganismer og skadedyr, og derfor er økologisk chokolade som den i Økoladens chokolade gaveæsker en smule dyrere, men altså fri for pesticidrester. Det er af stor betydning.

Kakao og dermed chokolade kommer med opdagelsesrejsernes begyndelse til Europa og Danmark, og meget hurtigt bliver nydelsesmidlet en del af vores liv.

I dag ville det være helt utænkeligt, hvis vi ikke havde chokolade.

Smagen og nydelsen

Man tror næppe, men chokolade har over 400 forskellige smagssubstanser. Kakaobønnen indeholder en række stoffer, og smagen kan være meget kraftfuld.

Nydelsen er et kapitel for sig – tag eksempelvis en chokolade gaveæske – og begynd fra en ende. Denne kan ikke overgås i smag, tænker du. Men allerede ved næste stykke, er du måske stødt ind i en ny og endnu mere lækrere smag. Sådan går det – og hvis du ikke passer på, så har du inden længe spist hele æsken.

Men nydelse skal vi mennesker have – og hvorfor så ikke gøre det i form af en chokolade æske fra Økoladen? Økoladen har ikke kun chokolade æsker. De har mange andre chokolade produkter, og du kan se hele deres udvalg lige her.

Comments are closed.