Kunne ferien ikke redde parforholdet?

Mange tror, at et afbræk fra hverdagen kommer til at gøre hele forskellen for parforholdet. Det kan være Instagrams skyld. Når vi ser adskillige par ligge hånd i hånd ved poolen og være lykkelige tænker vi, at det også er lykken for os. Men bag pool-billederne lurer præcis de samme problemer og skænderier, som hjemme på matriklen, så en ferie er tit kun en lappeløsning.

Trænger I for alvor til at få snakket tingene igennem, skal I ikke være bange for at kontakte en parterapeut. Den eneste fejl I kan begå i den forbindelse, er at lade være. De fleste kontakter først en terapeut når det er alt, alt for sent. Faktisk er forebyggelse vejen frem, også her. Men bedre sent end aldrig, som man siger, så her får du det lille skub, du måske har brug for.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er lettere gjort end sagt, nærmest. Bor du i Viborg, er det bare med at søge efter en parterapeut i Viborg eller omegn, og så se at komme i gang. Sværere er det ikke. Så længe I er nået til enighed om, at en parterapeut er nødvendigt, så er I allerede et godt stykke ad vejen. Et godt bud på en parterapeut i Viborg er livetsomveje eller hvilken terapeut der lige tiltaler jer mest. Det vigtigste er bare at I kommer i gang.

Se hinanden an

Til den første samtale vil I skulle beskrive og svare på en masse spørgsmål, så terapeuten kan lære jer bedre at kende. Men det gælder faktisk også den anden vej. Det kræver mod at lade et fremmed menneske komme helt tæt på jeres konflikter, så det handler i sidste ende om kemi. I skal også lære parterapeuten at kende, og hvis ikke I begge føler jer trygge, så er det vigtigt I handler på det. Måske skal han eller hun gøre noget anderledes? Eller måske er det simpelthen en bedre idé at finde en anden?

Giv det tid

Parforholdet bliver ikke reddet på én dag – det er det eneste vi kan love jer. Der kommer måske en skelsættende samtale hos parterapeuten, eller en dag, hvor I beslutter jer for, at det bare SKAL gå. Men det er vigtigt at I giver jer selv og hinanden tid, og masser af det. Hvis først I har besluttet jer for at kæmpe for forholdet, så er det bare med at hænge i og holde ud.

Skriv et svar