Information og rådgivning om herpes, graviditet og børn

Mange voksne lider af den type herpes, som er bedst kendt under navnet forkølelsessår (Herpes Labialis). Faktisk er det en kronisk, latent lidelse, som henved 80 % af alle danske voksne generes af indimellem.

Den type herpes, som opstår på og omkring kønsdelene, er der langt færre, der lider af. Det drejer sig dog alligevel om cirka 20 % af alle voksne i Danmark.

Alle typer af herpes er meget smitsomt, og de forskellige typer kan godt overføre virus imellem hinanden.

Hvis du er gravid og lider af herpes, eller bliver smittet med det i løbet af din graviditet, kan du forståeligt nok blive bekymret i forhold til, om smitten kan risikere at blive overført til dit barn.

Få mere god og lødig information om herpes, graviditet og børn, så du forhåbentlig kan blive mindre ængstelig i forhold til at leve med herpes – både den latente og den, der er i udbrud – i løbet af din graviditet og din fødsel.

Søg information og rådgivning

I langt de fleste tilfælde er der ingen grund til bekymring. Kun i ganske få særlige tilfælde vil der være risiko for direkte smitte i forbindelse med en fødsel.

Specielt, hvis du ikke tidligere er blevet smittet og bliver det i tredje trimester, kan der være en vis risiko, der kan resultere i, at man anbefaler et kejsersnit for at minimere risikoen.

De fleste smittede bliver smittet som mindre børn, selv om det første udbrud typisk først ses sent i puberteten eller som voksen. Har du herpes-virus i kroppen, vil der nok være antistoffer nok til at beskytte dit barn.

Er du i tvivl eller bekymret, så nævnt det for din læge eller din jordemoder. Der kan foretages undersøgelser, og der kan rådgives i forhold til at forebygge udbrud i løbet af graviditeten.

Comments are closed.