Alt du skal vide om rens af tagrender

Når det kommer til vedligeholdelse af hjemmet, så er der meget få danskere, som rent faktisk kigger på tagrenderne. Det er nok fordi, at det ikke er noget, som faktisk skal se pænt eller ordentligt ud – de skal bare være funktionelle.

Dette gør dog alt for tit, at de danske tagrender ikke bliver renset ordentligt, og det kan give problemer. For når tagrenden skal være funktionel, så skal den altså også være ren, og det er ikke altid bare sådan lige til.

Derfor kan du nedenfor finde alt du skal vide om rensning af tagrender. Hvis du vil læse mere fra en udbyders perspektiv, så gå på https://www.tagrenderensnu.dk/ og læs mere!

Hvor bør du have renset tagrenderne?

Der er flere årsager til, at du skal have renset tagrenden – den største kan beskrives meget kort i tal. 100 tons. Det er cirka så meget vand, som den almindelige, danske tagrende modtager hvert eneste år.

Og alt dette vand skal selvfølgelig håndteres på ordentlig vis, det er klart. Og hvordan kommer det så egentligt til at ske, hvis tagrenderne er fyldt med skidt? Nok ikke særligt godt. Hvis du får renset dine tagrender, så kan du altså være sikker på, at de ikke begynder at flyde over, fordi de på en eller anden vis er tilstoppede.

Våde elementer har nemlig også en større effekt en bare vand, som flyder over. Hvis det for eksempel gør en væg våd meget af tiden, så kan det føre til, at der eksempelvis udvikles svamp – noget som ingen af os vil have.

Der er derfor ekstremt god grund til at sørge for, at tagrenden er renset ordentligt, så du ikke skal lide under disse konsekvenser.

Hvornår bør tagrender renses?

Rens af tagrender er en svær størrelse, fordi det er så individuelt for hver tagrende, hvert hjem og hvert område i Danmark.

Til gengæld er det helt sikkert, at det er en god idé at tjekke, om renden bør renses, efter alle bladene begynder at falde af træerne. Det er nemlig der, hvor vi i Danmark begynder at gå ind i en periode med rigtigt meget nedbør, som altså kommer til at påvirke din tagrende kraftigt.

Ofte vil denne ene gang om året være nok, men som sagt er der omstændigheder, som påvirker dette. Bor du for eksempel i en skov, så vil der være god grund til at få renset tagrender mere end denne ene gang om året. Så er du sikker på, at blade ikke stopper hele systemet til, og at du skal opleve de trælse konsekvenser!

Kan man gøre det selv?

Ja! Det er svaret, kort og kontant. Meget af tiden kan man som privat borger godt rense sine tagrender selv. Det kræver en smule gåpåmod og en stige, men det kan faktisk godt lade sig gøre.

Faren er dog, at du ikke nødvendigvis ved, hvad du præcis skal lede efter. Professionelle er, som man kan regne ud, trænede i dette arbejde og har altså erfaring med at lede efter fejl og mangler ved en tagrende.

Det betyder også, at de ikke bare leder efter, hvad der skal renses. Hvis de eksempelvis ser et problem med selve tagrenden eller tror, at problemet skal findes med selve brønden. Uanset hvad, så kan de bedre hjælpe med at finde de problemer, som eventuelt måtte eksistere.

Med disse informationer i baglommen, så vil du nu have meget nemmere ved at tage det rigtige valg omkring rens af netop din boligs tagrender.

Comments are closed.