Hypnose som behandling

Der findes mange behandlingsformer, som rækker ud over den skal behandling man kan modtage hos sin læge, på sygehuse eller på hospitaler. Behandlinger som ikke finder sted i den medicinske lægeverden bliver ofte betegnet som alternativ behandling. Der findes mange forskellige slags alternativ behandling, for eksempel tankefeltsterapi, metasundhed, akupunktur, zoneterapi og hypnose. I det følgende vil vi fokusere på sidstnævnte, nemlig hypnose.

Hypnosen sker ved, at man bliver trukket ind i en form for indre tilstand, hvor man kommer i kontakt med sit mere eller mindre ubevidste jeg. Man kommer altså i kontakt med nogle tanker og erindringer, som man ikke er i kontakt med til hverdag. Dette kan bruges som en behandlingsform, da man gennem hypnose kan arbejde med for eksempel nogle dårlige vaner eller psykiske problemer, som man ellers ikke ved, hvordan man kan komme til livs. Hypnosen sker ofte hos en alternativ behandler, som ved en masse om, hvordan man kommer ind i den beskrevne hypnosetilstand. Når man så er kommet ind i hypnosen, så kan behandleren stadig kommunikere med én, og man kan den vej igennem få bearbejdet nogle af sine mere ubevidste tanker.

Hvornår kan man overveje at få en hypnose som behandling?

En hypnose kan være relevant i forbindelse med mange forskellige ting. Det kan både hjælpe på fysiske og psykiske lidelser alt efter, hvem man er. Det kommer meget an på, hvem man er som person, og hvor man er i sit, hvad en hypnose kan gøre for én. Dog er det nok mere almindeligt, at folk bruger hypnose til psykiske udfordringer, frem for fysiske. Dette skyldes, at hypnose netop kan hjælpe en med at bearbejde ting, som lægen ikke nødvendigvis kan hjælpe med. Et eksempel kunne være at man bider negle. Der er rigtig mange mennesker, som bider negle, uden de helt ved, hvorfor de gør det. Der er dog stor sandsynlighed for, at det nærmere skyldes noget psykisk frem for noget fysisk. Der er blandt andet mange, som bidder negle, når de er nervøse. Man kan løse dette problem ved at købe sådan noget neglelak som smager dårligt. Således stopper man hurtigt, hver gang man forsøger at bide negle. Det løser dog ikke det egentlige problem. Her kunne hypnose eventuelt være en ide, da det kan hjælpe en med at finde ud af, hvornår og hvorfor, man begyndte at bide negle. Hvis man kender til disse informationer, er det måske nemmere at komme neglebideriet til livs.

Hypnose kan fører en tilbage til tidligere liv

Hvis man er spirituel og tror på liv efter døden, og dermed flere liv, så kan man måske også være interesseret i at gå tilbage i tiden, og opleve nogle af sine tidligere liv. Her kan hypnose også være en metode. Gennem hypnosen kan man komme tilbage og se episoder fra tidligere liv. Så kan man for eksempel opleve, hvilken person man var i middelalderen eller på et andet tidspunkt. Det kan også være, man opdager, at der er nogle personer, som har fulgt en gennem flere lidt. Det kan være, at ens nuværende ægtefælle måske i et tidligere liv har været ens forældre, eller en søskende. Dette kan være en god erfaring, for så kan man være sikker på, at man er sjælevenner. Ofte følger psykiske udfordringer en gennem flere liv. Så hvis man for eksempel har højdeskræk, så kan det være på grund af en dårlig oplevelse, som man havde for mange liv siden. Derfor kan det være nødvendigt at komme tilbage til dengang, hvor højdeskrækken opstod, hvis man skal have mulighed for at behandle sin højdeskræk. Der kan være delte meninger om alternative behandlinger som for eksempel hypnose. Nogen får meget ud af det, andre tror ikke på, at det hjælper.

Comments are closed.