Hvordan påvirker massage din krop?

Det er skønt at få en dejlig massage, og bagefter kan man føle sig helt let og godt tilpas i hele kroppen. En massør kan også gå ind og behandle dig for forskellige ubehagelige gener, du har til dagligt. Men hvad sker der egentlig i kroppen, når du får en massage?

Muskler og bindevæv

Massage går faktisk ind og afslapper musklerne ved at påvirke deres aktivitet. Det gør det ved at der frigives et enzym, der får blodgennemstrømningen til at stige. Derfor bliver musklerne varme, og de får mere ilt og næring under en massørs dygtige hænder.

I bindevævet ophobes affaldsstoffer og fedt, og vævet er ofte mere fast og stift end musklerne. En dybdegående bindevævsmassage kan blødgøre det mere stive væv og frigive de affaldsstoffer, der har ophobet sig.

Immunforsvaret har godt af massage

Når der arbejdes med musklerne og bindevævet i kroppen, så virker det faktisk beroligende på kroppens stressniveauer. Stresshormonniveauet i kroppen falder nemlig, når du får slappet af. Oveni får du transporteret ophobede affaldsstoffer væv fra vævet, så du får renset ud i kroppens affaldsdepoter. Det er derfor godt for kroppens immunforsvar, at du får taget dig af de spændte muskler.

Nervesystemet påvirkes også

Faktisk har massage en rigtig god effekt på dit nervesystem. De sensoriske nerver er konstant aktive, og derfor kan der også opstå irritation eller ubalance. Massering af musklerne er med til at påvirke nerveaktiviteten både ved at reducere den og skabe balance.

Når nervesystemet er i balance, så har det en positiv effekt på dit blodtryk, din puls og din mave og tarms bevægelser. Det er også derfor, at du kan føle dig helt fri og renset, når du rejser dig fra briksen efter en grundig omgang.

Mod spændingshovedpine

Rigtig mange danskere døjer med smerter i nakke, skuldre og ryg, der sætter sig som en generende hovedpine. Mange ved ikke, at smerterne oprindeligt stammer fra deres muskler. Ofte skyldes det dårlige arbejdsstillinger, der ender med at irritere musklerne, så de spænder op. Det kan udvikle sig til myoser, der er helt spændte og smertefulde.

En massør kan gå ind og arbejde med de spændte og generede muskler, hvilket kan reducere eller helt fjerne din hovedpine.

Særligt effektivt som restitution

Hvis du dyrker motion eller sport på en måde, hvor din krop presses, så kan en massage være god under restitutionen. Fordi massøren øger blodgennemstrømningen til muskler og væv, fjernes også de affaldsstoffer, der giver ømme muskler dagen efter en træning. Du kan derfor være hurtigere klar og undgå skader, hvis du jævnligt besøger en massør.

En dygtig massør gør hele forskellen

Vil du gerne få alle fordelene ved at lade dig massere, så find en dygtig massør, der kan sit kram. Der er både massører, der har deres egne klinikker, men du kan også finde mobile massører, der kommer til dig.

Hos https://www.thorboell.dk/massage tilbyder de massage og akupunktur i Ry og mobilt i Århus kommune og Skanderborg kommune. På den måde kan du være tryg og afslappet i dit eget hjem, mens du får løsnet muskler og høster alle fordelene ved massage.

Comments are closed.