Høreapparat kan være en stor hjælp til den trængende

Med alderen sker der ofte en del ting. Nogle af de ting bliver betragtet som positive og andre som negative. Blandt de positive er ofte en øget viden – omkring livet og på mange andre områder. Blandt de negative er selvfølgelig selve kroppen den største udfordring. Som vi bliver ældre mister vi noget af den mobilitet, vi tidligere havde og vores sanser vil langsomt blive forværret. Dette gælder både synet, hørelsen og de andre. Heldigvis kan man få briller, der hjælp med synet og man kan også finde et høreapparat til at hjælpe en med at få hørelsen igen.

hand-287294_960_720

Et Høreapparat kan være en nødvendighed for de ældre

De fleste, der vokser sig gamle, vil opleve, at der på et tidspunkt opstår problemer med hørelsen. Dette sker gradvist og kan ende med at være en kæmpe udfordring for den ældre. Heldigvis kan man med dagens teknologi stort set ikke længere være døv, hvis man altså ønsker at få hjælp til dette. Det er nemlig ikke alle ældre, der ønsker sig at få et høreapparat, da de tænker på den gammeldags slags, hvor der sad en stor klods rundt om øret. Dette er ikke længere tilfældet og man kan i dag få næsten usynlige apparater, som ingen vil lægge mærke til. De er også blevet langt billigere, end de var førhen og dette har fået mange mennesker til at få hørelsen tilbage. Dette gælder også i Århus, hvor kommunen går ind og hjælper de trængende økonomisk.

 

Høreapparat gav Erling hørelsen tilbage

Da Erling fra Århus blev 75 var han næsten døv, men han nægtede at få et apparat, der kunne give ham hørelsen tilbage. Han havde nemlig en forestilling om, at det ville være en belastning for ham, mere end det ville være en hjælp. Hans kone havde allerede prøvet i mange år at få ham overtalt til at gå til hørelægen, men han ville ikke høre efter. Det kom til et punkt, hvor han mere eller mindre levede i sin egen verden og kun hørte efter, når han virkelig ville og det var allermest nødvendigt. Erling var glad for at køre bil og han stod til at skulle forny sit kørekort. Her kom han endelig ud for valget, om han ville have et apparat og et kørekort eller leve uden begge dele.

 

Det var et svært valg, for han ville virkelig ikke have et apparat og han ville heller ikke miste muligheden for at køre i sin fine nye bil. Han tog derfor til hørelægen, der kunne give ham vejledning i, hvordan det fungerede. Han fik præsenteret forskellige modeller og indså også hurtigt, at det ikke behøvede at være den belastning, som han havde gået og forestillet sig. Der fandtes nemlig små og næsten usynlige udgaver og hvor batteriet holdt i rigtig lang tid. Da han for første gang kunne høre klart og tydeligt igen, var han mere end glad for det og kunne tilmed også få fornyet sit kørekort.

Comments are closed.