Hjælp til demens? Tag et kursus demens

Demens er en række sygdomme, der rammer mange mennesker. Man mener, at omkring 10% af alle mennesker på et tidspunkt i deres liv vil udvikle en type af demens. Alzheimer’s sygdom er den mest udbredte af typen, den står for mellem 50% til 70% af alle tilfælde af demens.

Det er en sygdom, der kan have utroligt mange uoverskuelige konsekvenser både for den ramte, men også for de pårørende til den ramte. Derfor kan du finde hjælp til, hvordan du håndterer alle de svære situationer, der opstår for en person eller en familie, når en pårørende bliver ramt af demens. Tag et kursus i demens for at få vejledning til alle de beslutninger og overvejelser man desværre bliver nød til at forholde sig til når en pårørende, eller man selv, bliver ramt af den svært dehabiliterende sygdom.Sygdommen fremkommer hyppigere i befolkningen, i takt med at alderen stiger. Så det er især ældre mennesker, der er udsatte. Den rammer i størstedelen af tilfældene mennesker, der er over 65 år gamle. Kun 4-5% af alle tilfælde ses hos mennesker yngre end 65 år. Da mennesker lever længere og længere, er det også en sygdom, der ses oftere og oftere i vores samfund nu om dage. Den bliver altså mere og mere udbredt blandt befolkningen.

 

 

Få vejledning til de svære beslutninger med et kursus demens

 consulting-1739639_960_720

Demens er kategoriseret som en hjernesygdom. Sygdommen er skyld i en gradvis forværring af ens evner til blandt andet at tænke og huske, hvilket forståeligt nok, kan lede til en masse problemer med selv helt almindelig trivsel i hverdagen.  Demensramte mennesker får symptomer, der alt efter typen af demens, kan blive enten gradvist eller progressivt værre og værre. Der findes mange typer af demens, med mange forskellige symptomer. Hukommelstab, dårlig koncentrationsevne, mangel på overblik, svækket dømmekraft, planlægningsevner og stedsans osv. er alle hyppige symptomer hos mennesker der er ramt af den ene eller anden form af demens. Nogle mennesker vil ikke have hjælp, og det er de i deres gode ret til, men hvis du eller nogen du kender, har brug for hjælp og vejledning, så er der mere information at finde på et kursus demens.

Her kan man få hjælp og vejledning til diverse demens-relaterede emner og spørgsmål. Hvordan bevarer man i længst mulig tid kontrollen og indflydelsen på sit eget liv, hvis man pludselig bliver ramt? Hvad gør man med økonomien og andre interesser? Kan man lave en fremtidsfuldmagt?  Hvordan laver man et plejetestamente, som udtrykker ens ønsker for pleje, når man ikke længere selv er i stand til det? Hvilke rettigheder har man som demensramt, hvis man er i offentlig pleje? Disse og mange andre, kan være spørgsmål, du går og tænker på, hvis du eller en der står dig nært, er blevet ramt af demens.

 

 

Et kursus demens er et ansvarligt valg for ramte og pårørende

 

Det er altid en god idé at opsøge professionel hjælp, når en alvorlig sygdom, som demens, rammer en, der står nært. En god måde at tage ansvar på, hvis demens er noget, som man er berørt af, er selvfølgelig at tage et kursus. Der kan man få professional hjælp, vejledning og rådgivning om mange aspekter af sygdommen. Der findes f.eks. en række forskellige lovgivninger, som giver kommunen tilladelse til at tvangshjælpe personer, der er meget hårdt ramt af f.eks. en stærkt fremskreden demenssygdom. Derfor er det en rigtig god idé, at tage et kursus i demens, så man kan blive klog på hele systemet omkring demenssygdomme. Kurset fokuserer derfor blandt andet på regler om selvbestemmelse, magtanvendelse og diverse grå zoner, der er at finde i den nuværende lovgivning.

Comments are closed.