Find en god tandlæge

Tandlægen er noget mange mennesker frygter, hvad enten det er på grund af de dyre regninger eller en regulær tandlægeskræk. Det er de færreste som ikke bliver en lille smule utilpas over en tur til tandlægen. Det kan være grænseoverskridende at have en fremmede person stående med fingrene og forskellige instrumenter nede i ens mund, imens de beder en om at gabe højere. Derfor gælder det om, ligesom med en almindelig læge, at finde en god tandlæge som man har tillid til. En som man føler, udfører et professionelt stykke arbejde, så man ikke skal bekymre sig om tingene bliver lavet ordentligt eller man betaler overpris, men også en der får en til at føle sig godt tilpas. Døjer man med en smule tandlægeskræk, så bliver det ikke bedre, hvis man har valgt en tandlæge som man ikke trives med. Man skal vælge en tandlæge som får en til at slappe af, så snart man møder dem. På den måde, så bliver tandlæge besøgene aldrig så ubehagelige som man gik forestillede sig oppe i hovedet. Det der også ofte i ens tanker at tingene bliver gjort mange gange værre, end de ender med at blive i virkeligheden.

3610103532_ddabdf6e8f_o

Bedøvelse fungerer godt

 

I dag er der heldigvis også hjælp at hente i form af bedøvelse, som kan tage det meste af smerten ved rutine boringer, som for eksempel huller i tænderne. Det kan klares med en lille, hurtig indsprøjtning og så mærker man stort set ingen smerte. For år tilbage, blev der ofte brugt lattergas, hvilket både kunne give kvalme og ikke altid hjalp lige godt på smerten. Så løsningen med indsprøjtningen som er der i dag fungerer væsentligt bedre. Så vælg en god tandlæge, for eksempel i Silkeborg, hvis man er bosat der.

En tandlæge, for eksempel i Silkeborg, er en nødvendighed. Det er pænt med flotte tænder og meget utiltrækkende med dårlige. Det gælder om at passe godt på sine tænder i det daglige og så sørge for at overholde sine aftaler med tandlægen. Man udsætter og udsætter og på den måde får ens tænder det værre og værre og regningen bliver bare dyrere.

Børst dine tænder

 

Det bedste man kan gøre er at sørge for at børste sin tænder grundigt morgen og aften, bruge tandtråd og evt. og tandstikker. Hvert tandsæt er individuelt og har brug for noget forskelligt og har man en god tandlæge, kan man få sig en snak om hvorvidt der er særlige ting, som man skal være opmærksom på med ens eget tandsæt.

Overholder man disse relativt simple regler for tandpleje, kan man for det meste undgå huller og alt for dyre tandlæge regninger. Man kan selvfølgelig stadig være uheldig og risikere at en visdomstand skal repareres ud eller lignende, men langt hen ad vejen, så kan almindelig, grundig tandpleje spare en for mange både fysiske og lommesmerter, samt sørge for at man har et flot tandsæt igennem hele livet. En flot smil kommer man langt med, så find en god tandlæge.

Comments are closed.