Gør din hverdag økologisk

Mange mennesker vil gerne leve et mere miljøvenligt liv, men har ikke overskud eller lyst til at lægge hele deres livsstil om. Man behøver heller ikke nødvendigvis blive veganer eller droppe bilen for at gøre noget godt for miljøet. Små tiltag i hverdagen, såsom at bruge flere økologiske produkter, har også en effekt – især, hvis mange gør det.

Her er nogle tips til, hvordan du får mere økologi ind i din hverdag på områder, du måske ikke havde overvejet.

Økologi i køkkenet

Når man snakker om økologiske produkter, tænker de fleste nok på madvarer. I køkkenet er der dog også mange andre måder at vælge økologi og bæredygtighed til. Når du skal transportere dine nyindkøbte økologiske madvarer hjem, er der eksempelvis ingen grund til at gøre det i en plastikpose, der skal smides ud med det samme. Vælg i stedet et genanvendeligt indkøbsnet.

Skift også dine plastiksugerør ud med sugerør lavet af bambus. De kan bruges igen og igen, og pynter også fint i din smoothie eller cocktail.

Sig også farvel til madpakker, der bliver trykket flade i plastikposer, og madrester gemt i plastikbøtter, der kan indeholde farlige mængder ftalater. Invester i stedet i en madkasse af stål. Den holder meget længere og er også pænere end en plastikmadkasse.

Miljøvenlig rengøring

Mange rengøringsmidler indeholder kemikalier, der er farlige for dig og skadelige for miljøet. Økologiske produkter kan rengøre ligeså godt uden farlig kemi.

Er du på udkig efter et allergivenligt alternativ til traditionelle rengøringsmidler, er de økologiske produkter også et godt bud. De er ofte parfumefri og skånsomme overfor sensitiv hud.

Hvis du vil sikre dig, at dit hjem dufter godt og friskt, selvom du bruger parfumefri produkter, kan du anskaffe dig nogle luftrensepuder med aktiv bambuskul. De absorberer lugt og fugt, og kan anvendes både i køkkenet, på badeværelset, i skabet og i hundekurven. Hver fjerde uge lægger du puderne i sollys i et par timer. På den måde genaktiveres de og du kan bruge dem igen.

 

Personlig hygiejne med god samvittighed

Når det kommer til personlig hygiejne, er det oplagt at vælge økologiske produkter. De er både bedre for miljøet og bedre for din krop. Stort set alle de produkter du anvender til daglig, findes i en økologisk og miljøvenlig udgave. Det kan eksempelvis være shampoo, der kommer i en bar i stedet for en plastikflaske. Det kan også være genanvendelige rondeller lavet af stof eller tandbørster lavet af bambus.

Du kan endda få genanvendelige, økologiske menstruationsprodukter. Det kan være bløde og behagelige trusseindlæg i økologisk bomuld, eller en menstruationskop i silikone. Især menstruationskoppen er på få år blevet rigtig populær. Den skal ikke tømmes ligeså ofte som bind og tamponer skal skiftes, den genererer ikke noget affald og den ødelægger ikke din naturlige ph-balance. Det er altså ikke underligt, at mange kvinder vælger at bruge en menstruationskop fremfor traditionelle menstruationsprodukter.

 

Der findes enormt mange økologiske produkter, der kan inkorporeres i din hverdag, uden du behøver at lægge din livsstil om. Ikke nok med at produkterne er mere miljøvenlige, så kan mange af dem også spare dig for en masse penge på den lange bane.

Comments are closed.