Faktura til EU-lande

Hvis du sender en faktura til et andet EU-land end Danmark, indeholder fakturaen de samme oplysninger, som hvis den sendes til en kunde i Danmark. Du skal stadig påføre dit CVR-nummer, selvom det pågældende land ikke bruger CVR-numre på samme måde som i Danmark. Derudover er det vigtigt at påføre moms. En del virksomheder foretrækker, at vareprisen er ekskl. moms, således at momsen skrives separat. Eksempelvis kan det skrives således:

Vare 1 (beskrivelse) 300,00 kr. ekskl. moms
Moms vare 1 (25%) 75,00 kr. ekskl. moms
Vare 2 (beskrivelse) 400,00 kr. ekskl. moms
Moms vare 2 (25%) 100,00 kr. ekskl. moms
Subtotal 800,00 kr. inkl. moms

 

Hvis der sælges varer til en momsregistreret virksomhed i et andet EU-land, kan varen sælges uden dansk moms. Følgende krav skal dog være opfyldt, før det kan lade sig gøre:
– Du får den udenlandske kundes momsnummer (som skal være gyldigt; se evt. www.skat.dk).
– Dine varer forsendes til et andet EU-land.

Det skal fremgå af fakturaen, hvis handlen er fritaget for moms. En udenlandsk kundes momsnummer skal altid være noteret på fakturaen.

Sælges der til en privat kunde, skal der opkræves moms, som hvis du solgte til en privat kunde i Danmark. Som tommelfingerregel, oplyser du en pris inkl. moms til en privatkunde.

Faktura uden for EU

På mange måder er reglerne de samme for en faktura, når der sælger uden for EU. Du kan sælge uden moms, hvorfor beløbet selvfølgelig ikke er momsbelagt, når du udarbejder en faktura. Hos FakturaService.dk tilbydes online fakturering til udlandet, hvor fakturaen sendes via mail.

For at sælge varer uden moms ud af EU, skal du først og fremmest registreres som eksportør. Derudover skal du kunne dokumentere, at varen faktisk er sendt ud af EU. Dette gør du enten ved at have en skriftlig ordre, opretter en udførselsangivelse med udpassageattest i e-Export, eller ved at have mulighed for at fremvise en skriftlig korrespondance med køberen. Du skal være opmærksom på, at hvis du sælger ydelser til en udenlandsk kunde, og ydelserne skal bruges i Danmark, skal der pålægges moms, selvom fakturaen sendes ud af EU.

Skriv et svar