Easy Peasy – 5 fiduser til et smukt fødselsdagsbord

Som selvudnævnt borddæknings dronning, er der få ting der overgår min glæde, end at dække et smukt fødselsdagsbord.

I dette blogindlæg tager jeg udgangspunkt i en borddækning til mine tvillingepiger. Selvom de er i slutningen af deres teenageår og synes, at alt hvad mor laver er pinligt, så stopper jeg ikke med at gøre deres fødselsdag unik.

De har fødselsdag i midt december, hvilket også er årsagen til, at jeg gør alt for, at de føler det er deres dag og ikke blot endnu et julearrangement.

Men, nu skal jeg fortælle jer, hvilke 5 fiduser jeg har bruger, når jeg skal dække det smukkeste bord.

Fidus 1: Vælg 3 farver og hold dig til dem

Øjet kan lide variation og farveforskel, men for mange farver kan give et rodet og sjusket udsende. Undgå denne fejl, ved at holde dig til 3 farver i din borddækning.

To farver i samme nuance, vi kalder dem “Primære farver” og en farve i en helt anden nuance, som vi kalder “Sekundær farve”.

De primære farver kunne som f.x. være: lyserød og orange, hvor den sekundære farve kunne værer: Grøn.

Det er de to primære farver der skal være dominerende i borddækningen, og den sekundære farve skal skabe kontrasten og bryde de primære farver.

Fidus 2: Flad eller høj borddækning?

A big family sitting at a table on a indoor birthday party, clinking glasses with wine.

Jeg bruger ofte balloner i min borddækning da jeg synes, at det er pænt, at borddækningen fylder i højden, men stadig gør det muligt at se personen der sidder overfor.

Til pigernes sidste fødselsdag, valgte jeg de to primære farver: Hvid og røgfarvet og flaskegrøn som den sekundære farve.

Udvalget af blomster er minimalt i vinter månederne, derfor lavede jeg svævende helium balloner, hvor pyntede ballonsnoren med grønne blade. Det gav et meget roligt og stilfuldt udtryk. Jeg benytter altid helium balloner som leverandør. _Du finder deres udvalg af helium her.

Jeg har også brugt helium balloner som bordkort, da det giver en lille form for “leg”, når gæsterne ankommer. Så skal de gå og hive ned i ballonerne for at finde deres plads.

Fidus 3: Den personlige borddækning

Mine tøser hader, at de elsker, at jeg har gemt alle tegninger, lerfigurer og skåle de har lavet til mig. Jeg bruger ofte disse små hjemmelavede ting i min borddækning for at gøre det så personligt som muligt.

Hvordan jeg benytter de hjemmelavede gaver varierer. Nogle år, bruger jeg fx.deres lerskåle som lysestager og andre år, vender jeg dem på hovedet og stiller blomster ovenpå. Jeg koordinere det så vidt som muligt, så jeg bruger de ting der passer til farvevalget.

Selvom de ting de har lavet til mig ikke altid passer til den borddæknings forestilling jeg har, inkorporerer jeg altid noget hjemmelavet i opsætningen. Det gør borddækningen personlig, unik og som en ekstra hyldest til fødselaren.

Fidus 4: Simpel, men vigtig: Lav en plan

En flot borddækning tager tid.

Brug tid på at finde inspiration, undersøge hvilken stil du ønsker og brug tid på at finde de rette elementer. Der findes mange webshops, hvor du kan købe præcis de servietter, lys og bordløbere osv. du ønsker.

Jeg går ofte i en Søstrene Grene butik – da de har alt der skal bruges til det perfekte fødselsdagsbord og til gode priser.

Jeg dækker bordet dagen før festen. Det giver mig tiden til, at lave de sidste rettelser på dagen. Hvis jeg pynter op med blomster, laver jeg blomsterdekorationerne dagen før, men opbevarer dem på køl. Så holder blomsterne sig friskere.

Fidus 5: Last but most important!

Jeg har den rege: at jeg 3 timer før festens start, ikke må røre mere ved borddækningen. Jeg kan blive ved i evigheder, med at skifter placeringen på to lysestager, rykker et bordkort lidt til højre osv. Derfor har jeg sat den regel at min. 3 timer før gæsterne kommer, må jeg ikke lave mere ved bordet.

Det giver mig en underlig frihed, lidt som at færdiggøre en eksamen, hvor tiden er brugt op. Det gør, at jeg kan slappe af og nyde middagen. Dette gælder uanset om det er morgenbordet, frokostbordet eller den store middag.

Jeg håber, mine små fiduser kan hjælpe dig.

Du ønskes en dejlig dag og god borddækning.

Comments are closed.