Derfor er service eftersyn vigtige!

At få sin bil tjekket hos en mekaniker er vigtigt af flere årsager. Først og fremmest er det dit ansvar som bilist at sørge for at dit køretøj er forsvarligt og sikkert for både dig, dine medpassagerer og dine medtrafikanter. Særligt hvis du kører i gamle biler, kan din bil være decideret farlig at køre i, hvis en autoriseret mekaniker ikke kigger den igennem i ny og næ.

Hvis du ikke sørger for at få din bil regelmæssigt til syn, kan det i værste tilfælde ende galt. Så læs med her, så kan det være du får booket tid til eftersyn, når du har læst færdig.

Din og andres sikkerhed er dit ansvar

Har du slør på hjulene, en rusten bil med rustne reservedele eller er der en sjov lyd, du ikke helt kan lokalisere? Uanset hvad din bil ”døjer” med er det dit ansvar, at få det tjekket, så du ikke er til fare for hverken dig eller dem, du kører med i bilen.

Det årlige syn er en helgardering, men det betyder ikke, at små uheld og generel slitage på gamle biler ikke kan skabe potentielle farlige situationer for dig og andre bilister. Der er derfor ingen undskyldning for at ikke få booket dine service eftersyn – det gælder trods alt andres (og din egen) sikkerhed.

Det gik galt for mig

Der er for mange, der tror, de er uovervindelige i trafikken. Mig selv inklusivt for bare et par år siden. Jeg kørte i en gammel spand, som jeg havde planer om at skrotte op til næste syn. Derfor gad jeg ikke bruge penge på at få tjekket de ”små” skavanker, som jeg kunne mærke, der var galt – uden at rigtig vide, hvor slemt det stod til. Den skulle alligevel snart skrottes, ikke?

Så en kold januar morgen gik det galt. Pludselig lyder der et kæmpe brag fra min bil, det slår gnister rundt omkring mig, og jeg kan se det bagerste af min udstødning er røget af min bil og har ramt bilen bag mig. Heldigvis kørte vi ikke på motorvej, og der skete ikke noget alvorligt med bilisten bag mig. Vi holdt ind til siden og så fik jeg eller en verbal skideballe af en anden verden – og hun havde ret. Hvad nu, hvis det var endt mere galt?

En rusten udstødning kan være nok

I mit tilfælde havde min udstødning givet underlige lyde fra sig over en længere periode, og jeg gjorde ikke noget ved det. Den var tydeligvis så rusten, at den var ved at knække af. Jeg var heldig, at der ikke skete noget alvorligt udover en ødelagt rude på bilisten bag mig.

Jeg slap med chokket og lærestregen, men jeg håber stadig, at nogen tager ved lære af min historie, så de ikke afprøver, om de er lige så heldige, hvis de står i samme situation. Så for guds skyld, få bilen til service eftersyn, så du slipper for en lignende oplevelse!

Comments are closed.