Bliv klogere på rengøringsmidler her

I alle hjem findes der en spand eller hylde, som er godt fyldt op af diverse rengøringsmidler. Har du nogensinde overvejet at tjekke hvad disse reelt sit indeholder af forskellige kemikalier? Nogle gange kan man godt blive lidt skræmt over at se hvor mange skadelige stoffer sådanne rengøringsmidler kan indeholder. Man bruger dem jo tit og derfor kommer meget af det ud i vores natur, vandsystem eller bare i berøring med os og vores krop.

Grønnere rengøring

Mange har valgt, enten af ovennævnte grunde eller af helt andre årsager, at de så vidt muligt vil bruge naturlige rengøringsmidler fremadrettet. Man behøver på ingen måde at føle sig som en miljø fanatiker ved at gøre dette.

 

Man kan frit vælge om det føles mest rigtigt selv at fremstille sine naturlige rengøringsmidler eller om det er nemmere blot at købe nogle over nettet. Nogle vælger også at forgrønne deres rengøring i etaper. Dermed kan du gradvist udskifte dine produkter og tage dig tid til at vurdere om det virker rigtigt for dig og din families behov at lave dette skift.

 

Der er også nogle som gør deres rengøring mere grøn ved også at overveje om det er alle situationer der kræver at der bruges rengøringsmidler eller om det nogle gange er rigeligt blot med vand og knofedt.

Overgangen til naturlige rengøringsmidler

Det kan godt kræve en mindre tilvænningsproces at gå over til naturlige rengøringsmidler. Hvis man for eksempel altid har været vant til at bruge produkter med parfume, så kan det godt føles lidt som om at ens hjem ikke er lige så rent. Dette er primært bare en psykologisk kobling man har haft mellem duften af parfume og følelsen af at ting er rene. Med tiden vil man vende sig til at man ikke på samme måde kan dufte at der er blevet gjort rent, men ikke desto mindre er det rent.

Comments are closed.