Æterisk olie

Elsker du skønne dufte og pryde dig i alverdens parfumer og skønhedsprodukter generelt? Så er æterisk olie måske noget for dig. Æteriske olier anvendes bl.a. i parfume, aromaterapi og i kosmetik og er derfor en stor del af skønhedsplejeverdenen. Æterisk betyder flygtig og let fordampelig og æterisk olie findes i mange planter. Æterisk olie kan bl.a. bruges til rensning af hud, duftlamper/aromalamper, massage, inhalation og til selv at smøre på huden. Æterisk olie bruges mest til uren og fedtet hud, som en form for rensning eller blot som en slags parfume. Æterisk olie har været brugt i mange, mange år og bruges den dag i dag fx til aromaterapi.

Æterisk olie menes indenfor behandlingsformen aromaterapi at have egenskaber, der påvirker patienterne både fysisk og psykisk. Franske lavendelolie er en 100 % æterisk olie, som er meget populær. Denne æteriske olie har en skøn duft og kan smøres på huden for en forfriskende duft og sågar bruges i aeterisk-oliehele hjemmet til at rense luften. Den skjuler uønskede lugte af cigaretter, madlavning og husdyr og giver en dejlig blomsterduft i hjemmet. En anden kendt æterisk olie er patchouliolien, som er baseret på patchouliplanten, som er en aromatisk urt med kantede stængler, bløde blade og hvide blomster. Æterisk olie af patchouli har en frisk, let skarp duft.

Du kan lade olien blive ældre for at lade den blive en mere afrundet og sødlig olie, som vil gøre duften endnu bedre og give dig en endnu bedre følelse når du fx smører den på huden. Ønsker du at bruge æterisk olie ikke blot til kroppen, men til hele dit hjem kan du, som sagt, prøve en duftlampe/aromalampe. Du vælger din yndlings æterisk olie, fx patchouli olie som er virkelig forfriskende til hjemmet, og fylder din duftlampes skål næsten op med vand og putter 5-10 dråber olie i vandet og tænder lyset derefter. Når du opholder dig i nærheden af en duftlampe vil du kunne dufte, hvordan den forfriskende duft spreder sig i dit hjem. Der er en grund til at æterisk olie er blevet brugt så mange år tilbage i tiden og den dag i dag, simpelt pga. dens naturlige skønne egenskaber og duft.

Comments are closed.