5 gode råd når du vil købe en brugt bil privat

  1. At købe en brugt bil er en tillids sag. Selv den bedste mekaniker kan ikke se alle evt. problemer. Det er den tidligere bilejer der kender bilen bedst. Prøv at få så megen information om den tidligere ejer som mulig. Hvad er det for en type? Hvordan har han/hun behandlet sin bil? Har bilen tidligere været skadet?
  2. Kilometertallet er ikke alt. Alle biler i dag er bygget til at køre flere hundrede tusinde kilometer i deres livstid. Motorerne holder let 300.000 km og det gør resten af bilen også. En bil med lav kilometertal er mere værd, og det giver godt mening. Den er mindre slidt. Men husk en ting: en bil har det heller ikke godt af at stå stille. Tidens tand gnaver i alt, også i en bil der står stille. Bevægelige dele har som regel kuglelejre. De er bygget til omdrejninger. Når et kuglelejr står stille i lang tid kan det få trykskader. Vægten presser på det samme sted, på de samme par kugler hele tiden og det gør nas på kuglerne.
  3. Der er forskel på chauffører. Kørestilen har en stor indflydelse på en brugt bils tilstand. Unge mænd er tilbøjelige at presse deres biler til det yderste. Det har bilen ikke godt af. Men mænd er også bedst til at passe godt på deres biler. Kvinder kører som regel langsommere og mere sikker. De plejer ikke at presse bilen så meget. Men en bil tager også skade af at bliver kørt for langsom. For lave omdrejninger er ikke god for motoren.
  4. Service bogen er din bedste ven. En bil der har en komplet service bog er mere værd end en der ikke har. Fordi service bogen er sådan set den eneste form for garanti du kan få når du køber en bil privat. Tjek evt. om den er ægte. Ring til værkstedet og spørg om de kender til bilen når du er i tvivl.
  5. Tjek om der er restgæld! Køber du en bil hvor der er restgæld på, køber du også gælden. Der er mange online tjenester du kan vælge for at tjekke det. Det koster lidt penge, men kan spare dig for en masse besvær.

Overvej at købe din bil hos en bilforhandler

Der kan være mange gode grunde til at vælge en forhandler. Den ene er garantien. Køber du en brugtbil hos en bilforhandler, har du som minimum 6 måneders garanti. Det er et lovkrav i Danmark. En bilforhandler der ikke vil tilbyde dig denne garanti skal du holde på lang afstand.

Generelt er det sikker at købe en brugt bil hose en brugtbil forhandler. Konkurrencen er hårdt og det luger ud blandt forhandlerne. Kun de dem med god omdømme kan holde trit. Forhandlere bliver hele tiden vurderet af deres kunder og det giver dig en god sikkerhed. Det kan du ikke få når du køber hos en privatperson. Du kan sagtens være heldig og gøre et røverkøb. Men gør det kun hvis du ved hvad du lader dig ind på. Hvis ikke du selv har forstand på det tekniske, få hjælp fra en der har.

 

Comments are closed.