Udnyt pladsen med en vinkælder

Kommer vi uden om det københavnske område er plads ikke trængt og en mangelvarer. Mange af de mennesker som ikke har valgt at valfarte til København har god plads og der kan det være et problem med at få den udnyttet men hvorfor ikke udnytte den til lidt liebhaveri såsom en vinkælder.

Vinkælderen kan samle liebhaver parret

Vinkælderen kan være andet og mere end blot end opbevaringsplads for vinen. For vinkælderen kan være et udstillingsvindue for en flot samling. For har man en hobby som er så fremvisningsvenlig fortjener en vinkælder at komme til sin ret. Der kan være mange årsager til at man har en vinkælder der er klar til fremvisning. Den første kan være hvis man er rigtig vinentusiast så er der ikke noget federe end at bruge tid på at finde den rette vin til det rette måltid. For dem der ikke holder af vin så kan det virke ligegyldigt hvilken type vin der går med maden, men sådan er det ikke når man er fanatiker. Så har druevalget, årgangen, typen, flasken ja sågar korken betydning for om vinen egner til måltidet og kødvalget.

Der hvor vinkælderen også kan have stor betydning er hvis man formår at samle parforholdet om vinkælderen. For der er ikke noget som samler et forhold som en fælles passion. Tidligt i livet er det byturene, biografen og lignende. Herefter bliver det for en del børnene som bliver en fælles passion i 20 år. Men hvordan finder man så et fælles fodfæste når børnene er flyttet fra reden. Her kommer vinkælderen til sin ret. For som efter-børns par har man tiden og højst tænkeligt kapitalen til at købe de vine man ønsker og muligheden for at opbevare dem. Så bliver den fælles indkøbstur bliver også mere hyggelig når man som par kan stå og falde i staver over hvilken type vin man skal købe til samlingen og maden.

Lav vinkælderen så den afspejler jer

Alle vinkældre er forskellige. Det skal de også være. For det gælder om at I sammen skaber den rette vinkælder for jer. For størrelsen af afhængig af hvor meget plads I har men også hvor meget af pladsen I ønsker at ofre på projektet. Dernæst er det vigtigt at I er bevidst om hvor fremtrædende position vinkælderen skal have i kælderen. Skal den være oplyst og som et symbol eller skal den være mere diskret og elegant. Valget er helt jeres. Det vigtigste er blot I er bevidste om det og træffer det rigtige valg for jer.

En anden vigtig afgørelse er hvilket materialevalg I ønsker. Her skal I også I fællesskab afgøre hvilket signal I ønsker at sende. Skal vinkælderen være futuristisk kan et metallisk materiale være en god idé. Er man mere til det romantiske kan en træsort som eg være oplagt. Skal det være elegant og ekstravagant kan  en træsort som teak være et oplagt valg. Det er jeres vinkælder og det er jeres valg.

Det vigtigste i hele projektet er at I gør det i fællesskab og I igennem processen er bevidste om jeres valg og I gør det som føler jer mest naturligt i forhold til kælder og det som I ønsker at udtrykke med den. Husk også at gøre plads til to stole i vinkælderen så I I fællesskab kan sidde og nyde resultatet af jeres arbejde over et glas vin fra jeres egen vinkælder. For det er ikke for andre I skal bygge den, det er for jeres egen skyld og det er jer der skal nyde resultatet af den.

Comments are closed.