Skal man være bange for forkølelsessår?

De fleste kender nogen, som har haft et forkølelsessår og måske har man endda selv haft et, da dette er ret udbredt. Spørgsmålet der ofte følger hermed er, hvorvidt det er noget man skal være bange for. Som udgangspunkt vil svaret være nej, da et forkølelsessår i sig selv ikke gør mere end at være i vejen. Den største faktor er det at det i høj grad kan smitte, hvilket gør at man skal være påpasselig hermed. Man skal sørge for ikke at komme for tæt på, hvis andre har det, da man hverken må drikke af sammen glas, kysse eller andet lignende. Altså skal man passe godt på.

 

Står man i den situation, hvor man har fået et forkølelsessår, så handler det om at få behandling og sørge for at det går væk igen. Man skal altså her søge læge og få en herpes behandling. Dette plejer blot at være noget, man skal smøre på. Og så handler det om at overholde de forholdsregler, der ellers er. Ellers så er et forkølelsessår ikke noget, man skal gå og være bekymret over. Alt i alt så skal man altså være opmærksom på, hvis nogen har et forkølelsessår ift. smittefarer, samt denne opmærksomhed skal man have ift. andre hvis man selv har det.

 

Hvorfor får man forkølelsessår?

Er man nervøs for om man skulle få et forkølelsessår, så er der heldigvis visse forholdsregler, man kan gøre sig. Man kan sikre sig i form af et styrket immunforsvar, samt en sund livsstil. Derudover så kan man sørge for at være forberedt om vinteren og fugte ens læber, når de har brug for der. For alt dette er noget, der kan være med til at gøre, at man kan undgå forkølelsessår. For der er flere ting, der kan gøre at de fremkommer på ens læber. Dernæst så er der selve smittefaren, hvor man skal huske at holde øje med om andre omkring en har fået forkølelsessår. Er dette noget man gerne vil vide mere om så læs mere om smitte her. Så kan man få styr på sine bekymringer og blive klogere på, hvordan det smitter og hvorfor man får forkølelsessår. Ved at forstå smittekilderne kan man gøre sig for at undgå at blive smittet.

 

Er herpes og forkølelsessår det samme?

 

Når man hører ordet herpes så tænker man ofte på den kønssygdom, som spreder sig omkring kønsdelene. Altså er dette noget de fleste gerne vil undgå. Derfor kan man også tænke, hvorvidt herpes og forkølelsessår er det samme. For hvis man har det om munden, er det så det samme, som det man kan få på kønsdelene. Forkølelsessår er noget der forårsages af herpes, altså er dette infektionerne. Derfor er det altså noget, som kommer af det samme. Derfor kan den herpes man har om munden også smitte til andre dele af kroppen og altså her også til kønsdelene. Hvilken gør at man her skal passe på, ligesom man generelt skal med forkølelsessår.

Kilder:

Forkoelelsesssaar.dk

WebMD.com

Apoteket.dk

 

 

Comments are closed.