Når det sidste farvel skal forberedes

Det er en hård tid når man mister en man holder af. Som pårørende har du brug for at sørge, være ked af det, sur og uforstående overfor at den afdøde allerede skulle herfra. Der er mange praktiske ting som skal ordnes i forbindelse med et dødsfald. Begravelsen skal planlægges midt i sorgen. Udover at hjælpe til med begravelsen kan bedemanden hjælpe dig med at komme igennem den svære tid. Find den rette bedemand i dag, så forberedelserne kan gå i gang.

Få en god dialog:

De fleste bedemænd afholder samtaler med de pårørende for at få en ide om hvem den afdøde var som person. I denne forbindelse kan de pårørende komme af med de følelser, som de brænder inde med. Bedemænd er forstående, lyttende og vil gøre alt for at begravelsen bliver som forventet. Hvis du har et særligt ønske om at bedemanden kommer hjem til dig og arrangerer begravelsen samt afholder samtaler med dig, så kan dette sagtens arrangeres. Bedemændene er meget fleksible og vil gøre alt for, at det bliver så nemt for de pårørende som muligt.

Kom godt i gang med forberedelserne:

Som pårørende bestemmer du selv hvor meget bedemanden skal hjælpe med. Det er meget individuelt om familien har overskud til at planlægge selv, eller om bedemanden skal stå for det hele. Bedemanden kan komme med sine ideer til hvordan ceremonien kan foregå. Det er vigtigt, at familien får planlagt en begravelse, som ville være lige efter den afdødes ønske. Hvis familien ikke vil afholde gravøl derhjemme, så er det muligt at finde et lokale, hvor der kan serveres kaffe og kage. Det er altid hyggeligt at snakke om sjove og gode stunder med den afdøde. Få taget ordentligt afsked, så der kan tænkes fremad. Selvom man ikke kommer sig over en begravelse, så vil det med tiden blive nemmere at få hverdagen op at køre igen.

Comments are closed.