Hvilke anledninger egner jakkesæt sig til?

Det er langt fra alle, der er en overklasses jetsetter. Det kan være svært at finde ud af, hvilken påklædning er passende i hvilke sammenhænge – især hvis man er ny i et miljø, hvor de sociale spilleregler er nogle andre.

Det kan være, du har skiftet job og er kommet ind i den store liga. Det kan også være du langsomt har kravlet dig op ad den sociale rangstige, og nu har fået et boost det sidste stykke af vejen. Eller måske har du et ønske om at opnå disse mål, men er usikker på, hvordan du undgår at gøre dig selv til grin. Bare rolig: Her kommer nogle gode råd.

Mærkevarernes kraft

Som udgangspunkt er mærkevarer altid et sikkert valg – et jakkesæt fra Hugo Boss, for eksempel, går man ikke galt i byen med. Mærkevarer giver en følelse af eksklusivitet, men det skal være de rigtige mærkevarer! Alle og enhver kan købe en T-Shirt med et logo eller navn på – men stil og klasse kommer ikke med reklamer.

Med diskrete mærkevarer er du bevidst om, hvad du går i. Du ved, hvad du har råd til, og du ved, at dit tøj fortjener at blive båret med værdighed. Det er ikke nødvendigt for andre at vide, hvad dit jakkesæt fra Hugo Boss kostede. Du har klasse, og det viser du ved ikke at vise det.

Mange gode anledninger

Det gælder i alle sammenhænge – at prale med velstand eller de køb, du har gjort, giver dine omgivelser en fornemmelse af desperation. Hvis du lader andre vide, at du har brug for, at de anerkender dig og ved, hvad du er i stand til, får du ikke respekt, men derimod medynk.

Et jakkesæt fra Hugo Boss har ingen logoer eller brands på sig, så du ender ikke med at ligne en sponsoreret fodboldspiller. Du kommer til at fremstå elegant. En tommelfingerregel, der er god at bruge, er, at du kun skal bringe mærket op, hvis du bliver spurgt.

Hvornår er et jakkesæt en god idé?

Det er faktisk ikke så svært at finde ud af, hvornår et jakkesæt er passende. I en professionel sammenhæng skal du blot se på, hvad dine nærmeste overordnede gør. Hvis de går med jakkesæt hver dag, kan du med fordel gøre det samme. Undgå dog at fremmedgøre dine kollegaer, og klæd dig ikke på for stift eller med for meget tilbehør. Lidt pænere tøj kan nå en lang vej!

Til forretningsmiddage er et jakkesæt fra Hugo Boss perfekt til at sætte en vis status – ikke nødvendigvis højere end den hos dem, du sidder med, men nok til at sætte dig i respekt. Et jakkesæt handler ikke om at intimidere, men derimod at forlange respekt. Og en stor del af dét handler også om attitude.

Når det kommer til sociale sammenhænge, er alt, du skal overveje, lokation og andre gæster. Til et bryllup vil der nok primært være voksne – så er et jakkesæt fra Hugo Boss perfekt. Til en romantisk middag? Fej benene væk under dem!

Comments are closed.