Find dine bankoplader hos Papirgården

De fleste af os bruger omtrent en tredjedel af vores liv på at arbejde. Derfor er det naturligvis vigtigt, at vi bruger vores fritid på noget hyggeligt. Der findes mange måder at holde fri på. Én af de mest populære involverer dog at spille spil. Og de sjoveste spil er naturligvis dem, der giver os mulighed for at hive præmier hjem. Planlægger du en hyggelig aften for en større forsamling af mennesker? Så bør du overveje at invitere til banko.

Hvad er banko?

Bankospillet har en lang historie bag sig. Den danske version kan spores helt tilbage til 1400-tallet, og siden da har spillet været defineret som et tallotteri med i alt 90 tal. Banko spilles i dag i det meste af verden og betegnes af og til også bingo.

Hvordan spiller man banko?

Reglerne til banko er simple. Som spiller køber du et vist antal bankoplader, der alle er forsynet med en gruppe tal delt op i kvadratiske ruder. Bestyreren af spillet vil herefter trække vilkårlige numre fra en tromle og annoncere hvert nummer, som de bliver trukket. Hvis ét af dine numre bliver annonceret, lægger du en gennemsigtig brik oven på nummeret. Og hvis du på noget tidspunkt har en enten lodret eller vandret række, hvor alle tallene er dækket af gennemsigtige brikker, kan du råbe ”banko”. Bestyreren vil herefter tjekke, at du rent faktisk har alle tallene, og hvis dette er tilfældet, vinder du én af aftenens præmier. Bankospillet kræver koncentration. Hvor erfarne spillere snildt kan holde øje med mere end fem bankoplader på én gang, bør du som nybegynder nøjes med to eller tre. Så er du nemlig sikker på, at du ikke mister overblikket.

Hvad kan man vinde i banko?

Som regel kan du vinde alkohol, mad og snacks, når du spiller banko. Nogle arrangementer omfatter dog også dyrere præmier som fjernsyn eller andet elektronik. Præmieværdierne afhænger både af, hvor mange deltagere der er, og hvor meget hver bankoplade koster.

Hvad skal jeg bruge for at spille banko?

Først og fremmest skal du bruge en stor gruppe af mennesker for at spille banko. Ti kan lige akkurat gøre det, men helst skal i være mere end 30. Dertil skal du bruge gennemsigtige poletter, numre, en tromle og nogle gode bankoplader. Du finder et bredt udvalg hos Papirgården

Papirgården har noget til enhver lejlighed

Ud over bankoplader og andet udstyr til din bankoaften, har Papirgården også et bredt udvalg af blandt andet gavepapir, kontormøbler og elektronik. Kan du ikke finde dét, du leder efter? Eller har du spørgsmål til sidens udvalg? Så kontakt Papirgårdens kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig via både mail og telefon.

Skriv et svar