Få en DISC profil og brug den til at sælge dig selv

Har du svært ved at sætte ord på hvem du er? Og mangler du inspiration til hvordan, du kan beskrive din personlighed? Så kan du få lavet en DISC-profil, som er et anerkendt værktøj til at finde din personlighedsstil. Du kan bruge værktøjet til, at finde ud af hvem du er, definere dine styrker og de udviklingsområder, som du skal arbejde med. Derfor er DISC et rigtig godt værktøj når du søger nyt job.

Hvad er en DISC?

tuscan-people-1293680_960_720DISC deler personlighed ind i fire forskellige personlighedsstile. Den dominante som kan lide at træffe beslutninger og elsker udfordringer. Den influerende som er udadvendt, og ønsker at påvirke andre. Den stabile som er pålidelig og betænksom. Den sidste er konformitet, som kan beskrives som kvalitetsbevidst og detaljeorienteret. En DISC-profilkan give dig en indikation om hvem du er som person. Det er derfor et rigtig godt værktøj at anvende, fordi den er forholdsvis simpel, da man kun arbejder indenfor disse fire adfærdsstile. Du bliver spurgt om hvordan forskellige udsagn passer eller ikke passer på dig. Ud fra disse svar får du et resultat der viser, hvor du din personlighed placeres henne på de fire personlighedsstile.  Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke er nogen personlighedsstile, som kan defineres som rigtige eller bedre end andre. Der er både styrke og svagheder ved alle personlighedsstile, og du skal derfor se det, som et værktøj der sætter ord på, hvor du kan udvikle dig, og hvor du har dine styrker. Du får ofte en kombination af de fire adfærdsstile, som giver din helt unikke profil. Derfor er det også en del mere komplekst end blot at sætte personer ind i fire forskellige kasser.

Brug DISC i din søgen efter et nyt job

Det kan være rigtig godt, at du har udarbejdet en personprofil, så du nemmere kan sætte ord på hvem du er, og hvad du kan tilbyde en virksomhed. Her kan du bruge din DISC-profil til at få formuleret noget omkring din person, da DISC giver dig et ordforråd indenfor de forskellige personlighedsstile. Her kan du også inddrage nogle eksempler, hvor du har opnået succes ved f.eks. at være målbevidst, udadvendt eller meget detaljeorienteret.  På den måde kan DISC faktisk være med til at matche mennesker med specifikke jobs. Så virksomhederne kan ansætte de personligheder, de mangler i organisationen. Der er ikke noget værre end at sidde til en jobsamtale, og ikke vide hvad du skal svare, når de spørger ind til din personlighed og dine stærke og svage sider. Det bliver derfor også lettere for dig, når du sidder til en jobsamtale, og bliver spurgt om de mere personlige spørgsmål. Fordi du allerede har udfyldt en DISC-profil, og derved også har et overblik over hvor dine styrker og svagheder ligger henne.

Comments are closed.