Biotin til dig, der lider af tidligt hårtab

Når man kommer lidt op i alderen, kan det knibe med at holde på ungdommens hårpragt. Heldigvis findes der en række naturlige hjælpemidler, som kan holde årenes gang lidt på afstand. Blandt disse findes biotin, der er et naturligt forekommende, vandopløseligt B-vitamin. Vores kroppe bruger biotinen til mange forskellige ting, heriblandt forbrænding af fedt og kulhydrater samt proteinsyntese. Biotin indgår således som en naturlig del af det menneskelige stofskifte og kan siges at være næsten livsnødvendigt. Det er derfor vigtigt, at vi får biotin nok, så vi kan fungere så optimalt, som naturen tillader det!

Vi optager bla. biotinen igennem den mad, som vi spiser, og spiser du ikke biotin-holdigt mad, kan dette have en negativ indvirking på din daglidag. Det anbefales nemlig, at voksne indtager minimum 30µg biotin om dagen, og får du ikke dette behov dækket, kan du opleve en række uønskede symptomer. Blandt disse kan nævnes grålig hud, træthed, depression samt hårtab, og oplever du et eller flere af disse problemer, er det muligvis være en god idé at tilføre yderligere biotin til din kost.

 

Et naturligt kosttilskud

Biotin forekommer fra naturens side i mange forskellige madvarer, og skal du have dit daglige behov dækket, kan du med fordel kigge på din kost og se, om der er noget, som du bør ændre på. Af biotin-holdige madvarer kan der bla. nævnes æg, okselever og avocado mfl. Voksne bør, som nævnt tidligere, indtage 30µg biotin om dagen. Ammer du, eller er du mindreårig, gælder der dog nogle lidt anderledes retningslinier for det daglige indtag. Det anbefales nemlig, at ammende mødre indtager 35µg biotin om dagen, mens børn og unge under 18 kun bør indtage 25µg. Vær derfor sikker på, at du indtager den mængde biotin, der passer til din situation.

Selvom du kan rette op på eventuel biotin-mangel via din kost, kan det være en fordel også at indtage yderligere biotin via eks. et kosttilskud. Dette kan være med til at afhjælpe det hårtab, som biotin-manglen kan medføre, og oplever du, at din hårmanke er ved at tynde lidt ud, kunne det måske være en god idé med et biotin-kosttilskud. Der findes mange forskellige af denne type kosttilskud, og det er derfor vigtigt, at du vælger det produkt, der passer til de symptomer, du oplever.

 

Hvordan indtages biotin?

Biotin-kosttilskud indtages oftest i pilleform. Der er ingen kendte bivirkninger ved daglig indtagelse, men du bør dog alligevel være opmærksom på, hvilken styrke det produkt, du vælger, har, da der er stor variation i dette. Eks. indeholder nogle biotin-kosttilskud helt op til 800µg, mens andre kun indeholder 200µg. Det kan derfor anbefales at lytte til andres erfaringer, så du kan få større vished om, hvordan biotin kan være en hjælp i din hverdag. Doseringen vil som oftest være anført på produktet, men det er alligevel en god idé, at du sikrer dig, at dette er den korrekte dosis for lige netop dig. Læs mere om biotin, hvis dette har fanget din interesse!

Comments are closed.